Стара Загора, ул. Княз Борис 100, +359 882 889 222, +359 883 60 50 20, office@condorholiday.bg
Начало / Пътеписи / Занзибар

Занзибар

Прекрасен ЗанзибарПрекрасен Занзибар
ПриродаПрирода
СпортСпорт
Разходка с лодкаРазходка с лодка

Вече не само мечта ..Занзибар е близо до вас на много достъпни цени тук 

Западно от бреговете на Танзания се намира приказния остров Занзибар. Известен като островът на подправките, той е една от перлите на Индийския Океан.
Тук ще срещнете прекрасна архитектура, криволичещи улици, сочни тропически плодове, ароматни подправки и очарователно гостоприемни хора. Невероятната красота на плажовете му и великолепието на природата правят Занзибар една от най-привлекателните туристически дестинации. На това автентично и непокътнато късче земя се усеща силното арабско влияние. Британците също са оставили своя отпечатък, тъй като през 19 век много от африканските експедиции са започвали от тук.
Плажовете на Занзибар са райски кътчета. Има повече от 25 фантастични плажа, някои толкова отдалечени и усамотени, че единствения шум, който можете да чуете е океана.  До северната част на острова се достига по път осеян с бананови палми, мангрови и кокосови дървета. Тук е най-доброто място, където можете да се запознаете с изработка на традиционните лодки.
Едно от местата, които трябва да посетите е стария град Стоун Таун - градът е израснал като гъба и няма нито една права улица като излязъл от приказките за "Хиляда и една нощ" – загадъчно място и толкова разбъркано.
Места интересни за посещение са Англиканската църква, построена до Стария пазар за роби, Националния Музей, старата Арабска крепост.
Два вида костенурки гнездят на острова – ястребов клюн и зелена костенурка и често могат да се видят пъплещи по бреговете в търсене на подходящо място за снасяне на яйцата.
Гърбавите китове мигрират два пъти в годината през протока, отделящ острова от континента и могат да се наблюдават от брега.
Два вида делфина – дългоноси и бутилконоси, са също често срещани в тези води. Плуването с тях е една от атракциите за туристите.
Сините маймуни пък живеят на воля в парка „Джозани”- обширна територия със запазени големи горски масиви. Тук можете да се натъкнете и на слънчевата катерица или червените колобусови, както и на над 200 вида птици.

/---снимки---/

Абонирайте се за нашия бюлетин

Дайте ни вашето име и e-mail за да ви изпращаме актуалните ни предложения.
Възползвайте се първи да разберете за най-добрите цени и условия за Вашето пътуване

Меню