Стара Загора, ул. Княз Борис 100, +359 882 889 222, +359 883 60 50 20, office@condorholiday.bg
Начало / Пътеписи / Тайланд -История за Страната на усмивките

Тайланд -История за Страната на усмивките

Днес ще ви представя моята любима дестинация - Тайланд.

Стъпвайки на това място, мигновено усещаш божествената намеса - омайваща природа, живот "на гребена на вълната" и щастливи хора.

След дълъг полет от София, през Катар до остров Пукет, кацнахме в 17:30 ч.

Посрещнаха ни с много позитивно и топло отношение. Температурата беше 32 градуса -  страшна влажност.

Взехме си кола под наем и започнахме нашето лудо пътешествие.

Сред най-предпочитаните туристически зони на Пукет е плажът Патонг Бийч в западната част.

 Тук е съсредоточена голяма част от нощния живот и туристическите пазари на острова, тук се намира и хотелът, в който нощувахме.

ПАТОНГ 

Това е "Слънчев бряг" на Тайланд... Мръсно, пияни туристи, скъпотия...Въпреки това избрахме отново да сме там поради факта, че купонът тече нон-стоп. 

Патонг е за тези, които обичат навалицата и забавленията - А ние сме такива :)

Тук може да видите неща, които досега може би не сте - травестити, които са повече от жените, плъхове, които са по големи от вашето куче ;) , безкрайни пазари. Отвратително място, което бих посетил още стотици пъти.Защо? Не може да се опише с думи,трябва да го видите за да си отговорите сами на въпроса.

Безспорно най-известното място в Патонг е Bangla Road или това е улицата с всички барове и дискотеки. Там, където няма как да не получите културен шок, ако сте за първи път. Плажът на Патонг според нас бе доста мръсен, затова след като си взехме Рент-а-Кар, решихме да обиколим острова.

BANGLA ROAD

Плажовете на Пукет 

Най-красивото нещо в Пукет са именно плажовете...

След като извадихме картата за ориентир и подготвихне план, започнахме да обикаляме всички скрити и девствени плажове, както и най-известните места за отдих.

Започнахме с Banana Beach - плажът е наистина неоткриваем, ако нямате карта. Намира се на север от Патонг и се слиза по един много стръмен път надолу през джунглата. Ако вали и е мокро няма начин да стигнете до долу.

Самият плаж е наистина невероятен- много малко хора , романтичен ресторант на плажа като по филмите. Столчетата са на пясъка,  рибата е прясна, току-що извадена от морето.

Банана Бийч

След Банана Бийч отидохме на един прекрасен плаж. Казва се Януи Бийч.

Абсолютен рай, имате възможност за 100 бата на човек да си наемете кану и да обиколите острова, да практикувате шнорхелинг или да релаксирате на плажа. Този плаж се намира до Rawaii, град, който спокойно може да обиколите, за да видите истинския Тайланд.

Януи Бийч

В късния следобед отидохме до Найхарн Бийч (Nai Harn).

Също уникално красив девствен плаж, стига се по много тесен път с кола, след което следва спускане пеш до самият плаж.

Найхарн Бийч

След Нахарн Бийч изчакахме да 18:00 ч.  и потеглихме към едно от най-красивите места на остров Пукет.

Phromthep Cape - мястото с най-обаятелния залез в Пукет.

Там трябва да сте около 18:10 ч. , за да си намерите добро място за гледане на залеза, защото идват автобуси, пълни с китайски туристи и трудно можете да се вредите.

Наистина мястото е Уникално!!!!!!

Phromthep Cape

Следващите дни обиколихме още няколко плажа, но ще се спра на два специални :  Dream Beach и Surin Beach.

Както името подсказва,  Дрийм Бийч е уникално красив плаж, където може да се забавлявате с музиката на един от най-популярните барове в Пукет и да се насладите на природата.

В единия край на плажа се намира и малък остров, откъснат, но съвсем близо до плажа. Когато има отлив, може да се отиде и пеш, иначе се трябва да преплува, но, както споменах разстоянието е малко. На острова има маймуни, които са доста дружолюбни.

Dream Beach 

Сурин Бийч е плаж,подходящ за партита.Тук са най-яките, но и скъпи заведения на остров Пукет. Без значение денем или нощем, можете да посетите този плаж, да се веселите и да видите класните туристи на Пукет. Най-известното заведение се казва Catch.

SURIN BEACH

Местни ястия и гозби

Основната храна в Тайланд е ориз и морски дарове, като специалитетите са тигровите скариди и андаманската риба.

Животът на тайландците се върти около храната, тук тя е на особена почит и сякаш нямате право да кажете за нещо, че не е вкусно. В противен случай, ще ги засегнете дълбоко.

На много от градовете в Тайланд, както и на остров Пукет има така наречените рибни пазарни ресторанти. Ту има голямо разнообразие от пресни риби, скариди или каквито и да е морски дарове и за скромната сума от 100 бата на килограм (около 2,5 евро) ви го готвят в близките ресторанти. Ако желаете алкохол може да си го вземете от магазина и да го сложите на масите (НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ) .

Тук е мястото и да споделя така наречените специалитети в Тайланд. Това са пържени скакалци, хлебарки, гъсеници и лаври /няма как да не дойдете в Тайланд и да не опитате от този специалитет/.

Тайландците са преживели много гладни времена с този тип протеин. Вкусът оставям на вас :)

Пазар за Протеинови Специалитети

Културата на Тайландците е много интересна.

Както знаете те са Будисти, една от религиите, които определено харесвам и уважам.

Тайландците не лъжат, не крадат и не псуват.

Вярват в задгробния живот. Причина, поради която не е препоръчително да ги ядосвате. Да ядосаш тайландец трудно постижимо, но успееш ли, тогава по-добре внимавай, защото, както казах вярват в задгробния живот и не се плашат от наказания, тоест могат да ти направят пакост, за която да не съжаляват (но това е в много много краен случай).

Жените не са това, за което се говори по цял свят. Истинската тайландка е домакиня и обича страшно много семейството си .Тя е свикнала да бъде такава и да се грижи за мъжа и децата си до гроб.

Тайландците винаги поздравяват със свити ръце като за молитва и казват довиждане по същия начин. Те обожават европейците и всеки един момент прекаран с тях е истинско злато. Имахме моменти, в които контактувахме с местните и наистина останахме очаровани.

Те се кланят на Буда и за тях по-свято от Буда няма.

Големият Буда на остров Пукет

Островите Пи-Пи

След като обиколихме остров Пукет и околностите се насочихме към един от най-красивите острови на тайландска земя - остров Пи-Пи.

На около 2 часа път от остров Пукет с ферибот пристигнахме на това райско място.

Настанихме се в така наречения "хотел" и веднага тръгнахме към първата си дестинация - плажа Рaнтий Бийч.

На около 3 километра от градската част през джунглата, където срещнахме всякакви видове животни като маймуни и змии...излязохме на една невероятно красива гледка. Това е плажът Рaнтий .По-красива гледка и по-красив плаж може би не мога да си представя. Този плаж е достъпен само през джунглата и по вода.

Всеки, който ще посещава Тайланд, трябва да направи преход през джунглата до този плаж.

Rantee Beach-Поглед от Джунглата

След посещението на този великолепен плаж отидохме и до най-красивата гледка от върха на острова, изчакахме до 18:30ч.,  за да видим залеза, един просто уникален залез граничещ с божественото.

Това е другото място, което не трябва да пропускате.

Така приключихме нашия тайландски поход.

За мен това е една уникална дестинация, която посещавам за 3-ти път и мисля, че няма да е последен.

Съветвам всички мои клиенти и приятели поне един път в живота си, ако имат възможност да посетят това уникално място.

Както казват много мъдри хора за Тайланд :  "Без един път може, но с един път няма как "

Пътувайте приятели, инвестирайте в пътувания..Това е богатството в живота.

Тодор Иванов

Управител

Кондор Холидей ООД

снимки личен архив

всички права запазени.

Абонирайте се за нашия бюлетин

Дайте ни вашето име и e-mail за да ви изпращаме актуалните ни предложения.
Възползвайте се първи да разберете за най-добрите цени и условия за Вашето пътуване

Меню