Стара Загора, ул. Княз Борис 100, +359 882 889 222, +359 883 60 50 20, office@condorholiday.bg
Начало / Пътеписи / Мавриций... раят е на земята

Мавриций... раят е на земята

Здравейте, скъпи приятели и пътешественици.

Днес искам да ви представя една невероятна дестинация, която посетихме наскоро. Tова е Oстров Мавриций....

/---снимки---/

Остров Мавриций се откроява от всяка една дестинация, която съм посещавал досега....

Островът има своята идентичност...има своята романтика и красота. Остров Мавриций не може да бъде сравняван с друг поради редица причини.

Зеленина...Невероятно усмихнати хора...Природа, която не може да бъде описана с една или две думи.

Какви бяха първите ми впечатления...При кацането ни на летището в Порт Луис (столицата на Мавриций), след полет, продължил около 9 часа през Виена, се усещаше невероятна влажност... От -10 на +35 разликата се усещаше.

Посрещнаха ни много дружелюбно, минахме паспортен контрол и след това ни чакаха нашите партньори...С голяма широка усмивка и цветя.

Тръгнахме за така хваления курорт Флик ен Флак, мястото, което наистина бих нарекъл Рай....Трябваха ни около 2 часа, за да пристигнем на разстояние от 40 км.

Движението на Мавриций е останало от английските завоеватели, тоест от ляво. Трафикът е изключително натоварен и трябват здрави нерви, ако си шофьор.

Пристигнахме в хотела "Анелия Бийч Резорт", където посрещането беше повече от фантастично. Усмихнати хора, които ни посрещнаха с мокри и ароматизирани кърпи заради жегата. Хотелът е много добър, препоръчвам го на всички мои клиенти и приятели. Персоналът там е уникален, нямаше момент, в който да се почувстваме зле.

Там оставихме много приятели. Групата ни беше от 18 човека -  страшни купонджии. Всеки ден ни питаха дали имаме нужда от нещо, специално за нас организираха всичко - обща маса, диджей с български песни, хора... Накараха ни да се чувстваме като у дома си .

Бил съм на много места по света с много групи, но такова обслужване никога не съм получавал.

Какви са местните хора?

Като цяло местните са много добри и отзивчиви, не го правят за пари, а просто това им е в душата. В Мавриций има представители от най-различни  раси - Индийци, хора от Бангладеш, Шри Ланка и естествено местните, които са смесица от французи, англичани, индийци ...Официален език е креолски + английски и френски.

Хората там са бедни. Заплатата е около 250 евро, но това не им пречи да са постоянно усмихнати и отзивчиви.

Животът на Мавриций е много скъп, като например една бира в магазина е около 2,5 евро. 

Как оцеляват? С туризъм.

Още нещо интересно, което видяхме, това са местните чейндж бюра. Казват се "Shibani Finance" . Май са взели от нас наименованието :)

Природата на Мавриций е много разнообразна - богата флора и фауна. Тези земи е обитавала и известната птица ДОДО, която за съжаление вече е изчезнал вид. Говори се , че холандците са ги избили до последната птица за храна.

Посетихме един от най-красивите паркове, който съм виждал в живота си. Това е паркът Casella , представляващ огромна открита зоологическа градина.

Нещо наистина невероятно, препоръчвам го на всеки. След това посетихме и водопадите с цветните земи, плюс плантациите от ананас и кафе.

Имахме възможност да се слеем и с нощния живот на Мавриций. Ето тук е голямата разлика, която открихме с други места. Хората наистина, ама наистина се забавляват от сърце, въпреки бедността, която ги е обзела.

Опасноста по улиците е сведена до абсолютната нула.

Столицата на Мавриций, Порт Луис също ме впечатли много. Град, изграден от тотален и същевременно романтичен хаос. Потапяш се в хилядите малки и големи пазари с екзотични подправки, плодове и зеленчуци. Този хаос е от онзи хубавият, който те кара да седнеш на една пейка и да мечтаеш..да мечтаеш.

Плажовете на Мавриций са наистина рай....На Флик ен Флак има невероятен БЕЗПЛАТЕН обществен плаж...бял пясък като брашно, синя тюркоазена вода, безкрайно много игрища за плажен волейбол, както и безплатни шезлонги. След Мексико мислех, че няма какво да ме впечатли, но тук признавам си бях повече от очарован.

Радвам се, че успяхме да посетим този невероятен остров.

Препоръчвам го на всички!

Тодор Иванов

Управител

Кондор Холидей ООД

Снимки Личен Архив

Всички права запазени.

Абонирайте се за нашия бюлетин

Дайте ни вашето име и e-mail за да ви изпращаме актуалните ни предложения.
Възползвайте се първи да разберете за най-добрите цени и условия за Вашето пътуване

Меню