Стара Загора, ул. Княз Борис 100, +359 882 889 222, +359 883 60 50 20, office@condorholiday.bg
Начало / Пътеписи / Kaбо Верде -"No stress"" в Райските острови

Kaбо Верде -"No stress"" в Райските острови

Плажове на Санта МарияПлажове на Санта Мария
Плажове на Санта МарияПлажове на Санта Мария
КултураКултура
КултураКултура
ПриродаПрирода
ПриродаПрирода
ПриродаПрирода
ПриродаПрирода
Pedra de LumePedra de Lume
Синьото ОкоСиньото Око
Черен плажЧерен плаж

Здравейте, мили приятели и колеги,

 

Традицията продължава…

Днес ще ви представя една доста непозната за българския пазар, но наложена вече от нас дестинация – Кабо Верде.

 

Кабо Верде е островна държава, намираща се в Атлантическия океан на запад от Африка. Архипелагът се състои от десет големи острова и пет по-малки необитаеми островчета с вулканичен произход, разположени на около 500 км от западните брегове на Африка.

 

Днес ще ви представя няколко от островите, които предлагаме и които посетих.

 

Започваме с основния туристически остров – Сал.

Остров Сал има площ от 216 кв. км, като е дълъг 35 и широк 12км. Островът е обитаван от около 35 000 жители, като това е една от най-новите световни туристически дестинации. Предразполага за почивка целогодишно, като няма сух или дъждовен период, а температурата през цялата година е около 28 градуса.

 

Плажовете на Санта Мария

 

Санта Мария е най-известният курорт на остров Сал, популярен с уникалните си плажове с широките, златисти и фини пясъци. Там се намират и едни от най-хубавите хотели на острова и като цяло на Кабо Верде.

Нощният живот в Санта Мария е изключително разнообразен и интересен. Животът кипи всекидневно по 24 часа – винаги всичко е отворено. Тук наистина ще се забавлявате и ще релаксирате едновременно.

 

Култура

/

Кабо Верде е напълно различна от всички други африкански държави. Тук мотото на всеки един жител е „No stress“. Всичко е толкова спокойно, че дори и да искаш да се ядосаш, това няма как да се случи. Хората са толкова усмихнати и приветливи, че дори малката възможност да се изнервиш се свежда до нула. Хората в Кабо Верде са бедни, но щастливи, радвайки се и на малкото, което имат.

Много често можете да видите възрастни жени, които носят вода върху главата си. Това е така, защото много от семействата до ден днешен нямат течаща вода и канализация.

На всякъде по улиците може да видите хора, които танцуват на различна африканска музика, забавлявайки се с туристите. Подчертавам – те не го правят за пари, както по много други дестинации, а само и изцяло за забавление.

Храната в Кабо Верде е основана изцяло на прясна риба, ориз и боб.

Търговията на местните е свързана изцяло с риболов, а рибата е на изключително ниски цени. /За пример, килограм риба тон там ви струва между 2 и 4 долара./

 

Природа

Кабо Верде е една от държавите, която има тотално различна природа по целия архипелаг.

На остров Сал, който е един от най-вулканичните острови на Кабо Верде, не можете да видите тропическа природа. Всичко е във вулканични хълмове и пустинни местности /аз бях изключително приятно изненадан от този тип природа/. На много места може да видите типични пустинни оазиси, вулканични образувания и самотни девствени плажчета.

Не така стоят нещата на другите два острова, които от скоро предлагаме – Сао Висенте и Санто Антао.

Сао Висенте – това е културната част на Кабо Верде. Също е вулканичен, но може да видите много музеи от времето на португалската колония, както и да изкачите един от големите върхове – Монте Верде. Това е островът, на който ще опознаете културата на Кабо Верде.

Остров Санто Антао е известен със своите изключително гъсти тропически гори, вулкани и невероятни гледки. Тук може да се насладите на един остров, недокоснат от масовия туризъм. Санто Антао ще ви пренесе в една красива приказка.

Забележителности

На остров Сал има няколко интересни места, които трябва задължително да посетите.

Първото са едни от най-известните солници - „Pedra de Lume“. Името на остров Сал идва от „сол“. Когато португалците завладяват Кабо Верде от тук са изнасяли сол за цяла Европа. „Pedra de Lume“ е единственият солник в света, който се намира в кратер на вулкан. Там е образувано и натурално солно езеро, където всеки един от вас може да се потопи и да си направи СПА. /Приятели, това е уникално изживяване. Препоръчвам ви го!/

„Синьото око“ – Буракона. Това е невероятна морска пещера и лагуна, от където слънцето прави уникален природен феномен – лъч светлина, отразен във водата, обрисува синьо око.

Може да посетите столицата на остров Сал – Еспаргос, където да се разходите из тесните типично африкански улички, да отидете до пристанищния град Палмейра и да се запознаете с местните рибари, да купите типични сувенири от Кабо Верде /не сенегалски, а оригинални/.

Близо до Санта Мария може да посетите и известния „Черен плаж“ с уникалния си черен пясък.

Обобщение

За мен, както и за много от нашите клиенти, Кабо Верде е един все още нешлифован диамант. Изключителната култура, девствената природа и чувството на спокойствие не могат да се заменят с никоя друга дестинация. Девизът на Кабо Верде е „No stress“и наистина трябва да се обедите, че е така.

Препоръчвам тази дестинация на хора, които не искат да се сблъскват с масовия туризъм и искат да се почувстват като в приказка. Ние от Кондор Холидей имаме удоволствието и щастието да предложим на нашите клиенти тази дестинация. Не се колебайте да ни потърсите!

Офертите може да ги намерите тук : Кабо Верде 2017

 

 NO STRESS !!!!!!!

Тодор Иванов

Управител

Кондор Холидей ООД

Снимки личен архив.

Всички права запазени.

Кабо Верде

Абонирайте се за нашия бюлетин

Дайте ни вашето име и e-mail за да ви изпращаме актуалните ни предложения.
Възползвайте се първи да разберете за най-добрите цени и условия за Вашето пътуване

Меню