Стара Загора, ул. Княз Борис 100, +359 882 889 222, +359 883 60 50 20, office@condorholiday.bg
Начало / Пътеписи / Българи покориха Венецианския карнавал

Българи покориха Венецианския карнавал

Венециански карнавалВенециански карнавал
Венециански карнавалВенециански карнавал

/---снимки---/

Кондор Холидей успя да сбъдне мечтата на 80 човека от Фолклорен танцов клуб Чипница

Представители на фолклорен танцов клуб „Чипница“ от Стара Загора изненадаха гостите на площад „Сан Марко“ във Венеция по времето на традиционния карнавал там. Нашенци извиха хоро и танцуваха със сърце и душа, с което заслужено спечелиха овациите на всички присъстващи

Сравнително големият фолклорен ансамбъл танцуваше в неистов ритъм неравноделните български ритми и пръскаше „зараза“ с настроение, цвят и… променяше лицето на България. Защото предвидливо имаха и парадна табела, на която бе написано името на страната ни. От всички страни летяха реплики: „А, това са българи! Къде е България? Ама много красиво! Вижте как танцуват само! Невероятно! Най-голямото шоу тук…“

Ансамбълът е самодеен и се нарича „Чипница“. От Стара Загора. Самодеен, но по нищо с танцуването си не отстъпи на професионален ансамбъл. Млади и стари, събрани с невероятното желание да покажат истинското лице на страната ни, на традициите и вековната ни култура!

/---снимка---/

Ето, за това се гордея с тези прекрасни българи от „Чипница“! Те наистина покориха Венеция и в това няма грам пресиленост! Бяха много, организирали са се абсолютно сами, облечени в красивите и цветни български носии, танцуваха от сърце и заразиха всички тук, на Сан Марко! В сърцето на онзи фестивал, който е виждал какво ли не, те забодоха българското знаме! Без маска, а с дух и родолюбие! 

ФТК „Чипница“-Стара Загора се ръководи от хореографите Христо и Веселина Шейтанови, които са с изключителен опит и дълъг стаж в областта на българския народен танц. В клуба се изучават най-различни видове хора и ръченици, както и комбинации, които са по идея на хореографите.
„Чипница“ е създаден на 2.12.2009 г. от танцьори от бившия танцов състав при ОКС-Стара Загора и група ентусиасти – старозагорци, желаещи да танцуват за здраве и емоции красивите ни български фолклорни хора и ръченици.
В клуб “Чипница” са разучили и вече танцуват около 70 фолклорни хора. Имат участия в различни наши и международни конкурси и фестивали.

Гордеем се с вас момчета и момичета направихте ни още по-горди от това,че сме БЪЛГАРИ

Благодарим ви

От Екипът на Кондор Холидей

/---снимки---/

Абонирайте се за нашия бюлетин

Дайте ни вашето име и e-mail за да ви изпращаме актуалните ни предложения.
Възползвайте се първи да разберете за най-добрите цени и условия за Вашето пътуване

Меню