Стара Загора, ул. Княз Борис 100, +359 882 889 222, +359 883 60 50 20, office@condorholiday.bg
Начало / Медицински Туризъм / Редки заболявания

Редки заболявания

Така наречените "редки болести" са заболявания, които засягат малък брой хора в сравнение с общата популация. В Европа една болест се приема за рядка, когато тя засяга 1 на 2000 човека. Тази болест би могла да бъде рядка за една област и честа за друга. Такъв пример е заболяването таласемия, анемия с генетичен произход, която е рядкост в Северна Европа, но се среща често в Средиземноморския регион. "Периодичната болест" е рядкост във Франция, но често срещана в Армения. Има също така много разпространени болести, чиито варианти са редки.
Редките болести са сериозни, често хронични и прогресивни заболявания. За много редки заболявания симптомите могат да бъдат наблюдавани още при раждането или в детска възраст, както е случая на проксимална спинална мускулна атрофия, неврофиброматоза, остеогенезис имперфекта, хондродисплазия или синдром на Рет. Въпреки това над 50% на редките заболявания се появяват по време на зряла възраст като болест на Хънтингтън, болест на Крон, болест на Charcot-Marie-Tooth, амиотрофична латерална склероза, сарком на Капоши или рак на щитовидната жлеза.
За много редки заболявания вече има подходяща терапия и медицински грижи, които подобряват качеството и продължителността на живот на тези хора.Всички засегнати от тези заболявания са изправени пред сходни трудности в стремежа им за диагностика, съответстваща информация и правилна насока към квалифицирани специалисти. Ние от 
Condor Medical Care работим в насока да бъдете насочени към най-добрите специалисти в тази сфера.


 

Абонирайте се за нашия бюлетин

Дайте ни вашето име и e-mail за да ви изпращаме актуалните ни предложения.
Възползвайте се първи да разберете за най-добрите цени и условия за Вашето пътуване

Меню