Тайван - Сърцето на Азия – Тайван

Продължителност: 10 дни

Валидна от: 2017-10-18

Валидна до: 2017-10-28

Държава: Тайван

Дестинация: Обиколна

Транспорт:Самолет

Цена: 1984€

Резервирай

Сърцето на Азия – Тайван

10% отстъпка за резервации направени до 31.05.2017г.!

 

Програма:
Ден 1 СОФИЯ - ИСТАНБУЛ

Среща на групата на терминал 2 на летище София. Полет за Истанбул в 21:40ч. с авиокомпания АК Turkish Airlines. Кацане в Истанбул в 23:05ч.

Ден 2 ИСТАНБУЛ - ТАЙПЕ

Излитане от Истанбул за Тайпе в 01:45ч. Кацане в Тайпе в 18:00ч. Посрещане от представител на местния партньор. Трансфер до хотел Taipei City 4* /www.taipei-hotel.tw/.

Привечер - кратка опознавателна среща с екскурзовода.

Нощувка.

Ден 3 ТАЙПЕ - САНИ - СЪН МУН ЛЕЙК

Закуска.

Отпътуваме за градчето Сани, което е на 140 км от столицата. Местността е попупярна с дърворезбата и получава името "Царството на дърворезбата" в Тайван. Продължаваме обиколката към най-голямото езеро в Тайван - Сън Мун Лейк. Езерото обгръща малък остров наречен "Лалу". Плуването в езерото е разрешено само по време на фестивал, който се провежда тук всяка есен - "Sun Moon Lake Swimming Carnival". Ще посетим храма "Уен У" /реновиран и разширен през 1969г. в китайски стил/ и пагодата "Це-Ен", които са близо до езерото. Завършена през 1971г., пагодата била построена от тогавашния президент Чан Кайши в памет на неговата майка. От последния етаж на 46-метровата сграда се открива уникална гледка към езерото.

Вечерта ще се насладим на традиционно танцово шоу.

Вечеря. Нощувка в хотел Lealea Garden 4* /http://sunmoonlake-moon.lealeahotel.com/.

Ден 4 СЪН МУН ЛЕЙК - ТАЙНАН - ГАОСЮН

Закуска.

Отпътуваме за четвъртия по големина град в Тайван - Тайнан. Градът дълго време е бил политически, икономически и културен център на страната. Ще посетим крепостта "Форт Провинтиа" - една от най-важните в исторически план забележителности не само за Тайнан, но и за цял Тайван. Сградата е и една от най-красивите в региона. Ще посетим и храма на Конфуций, който бил построен през далечната 1665г. от династията "Кошинга". Съществува храм със същото име и в Тайпе, но той е построен далеч по-късно - през 1879г. и 1884г. След това предстои посещение на храма "Янпин Джунуан". Заобиколен от зеленина, храмът е единствената гробница във Фуджиански стил в Тайван.

Обяд.

Отпътуваме към втория по големина град в страната - Гаосюн. Ще посетим манастира "Фо Гуан Шан" - най-големият будистки храм в Тайван и център на будистко движение със същото име. Организацията "Фо Гуан Шан" е най-голямата благотворителна организация в Тайван. Днес ще посетим и храма "Тигър и Дракон", разположен до езерото "Лотус". Построен през 1976г., храмът се състои от две кули наречени тигър и дракон. Храмът е символ на традиционната Гаосюнска култура. Град Гаосюн е известен и с метростанция "Формоса Булевард" /известна е още като "Куполът на светлината"/. Върху този прочут купол се намира най-голямото произведение на изкуството върху стъкло. Покрива близо 2 200 кв.м. площ и е дело на италианеца Нарцисус Кваглиата.

Нощувка в хотел Howard Plaza 5* /http://kaohsiung.howard-hotels.com/.

Ден 5 ГАОСЮН - КЕНТИН - ТАЙТУН - ЧИПЕН

Закуска.

Отпътуваме към град Хенгчун - най-южният град в Тайван. Ще посетим национален парк "Кентин", разположен на цели 150 хектара площ. Заради тропичният климат тук, температурните разлики през годината са много малки - в най-студените месеци средната температура е около 20 °C, а в най-топлите - около 27 °C. Гледките и атмосферата, които предлага тази гора, са единствени по рода си. Предстои посещение на старата част на Хенгчун - един от най-добре запазените древни градове в Тайван. Градът е изцяло разположен в национален парк "Кентин". Ще посетим и парк "Маобиту", който е само на 8км от Хенгчун. Това е и най-южната точка на острова. Фарът "Ерлуанби" е идеалното място да се насладите на зашеметяващи гледки към океана.

Отпътуваме към един от най-популярните СПА курорти в страната - Чипен.

Вечеря.

Нощувка в хотел Chihpen Century 5* /http://centuryhotel.com.tw/.

Ден 6 ЧИПЕН - ХУАЛИЕН

Закуска.

Предстои пътуване по Източното крайбрежие. Ще посетим впечатляващите скални образувания в геопарк "Йелиу". Паркът е изграден от седиментни скали оформени в причудливи форми под въздействието на морската вода. Формата на бреговата ивица често е оприличавана на костенурка. В миналото от тук минавал важен търговски път, но заради проблемите, които създавали бурните води, той вече не се използва. Ще посетим и селцето Дулан, където отново ще можем да се насладим на уникални гледки към океана. Ще посетим и остров "Саншиантай" - едно от най-популярните места на Източното крайбрежие. Основна атракция тук е мост, който свързва това късче земя с основната част на острова. Построен през 1987г., мостът има вълнообразна форма, която наподобява дракон.

Обяд.

Отпътуваме към Хуалиен. Предстои посещение на рекреационната зона "Киксинтан", пленяваща посетителите с красивото синьо небе и тюркоазените води. Тук е идеалното място за медитация и пълен релакс.

Нощувка в хотел Liiko Taroko 4* /www.liikohotels.com.tw/.

Ден 7    ХУАЛИЕН - ТАЙПЕ

Закуска.

Посещение на национален парк "Тароко". Разположен в клисурата "Тароко", в този парк се намира 19-километров каньон, чиито стени са изградени от мрамор и гранит на повече от 200 милиона години. Бързеите и водопадите придават неповторима красота на околността. Ще преминем през т. нар. "Суалоу Грото" - тунел, който разкрива уникални гледки към парка.

Обяд.

Преди да се насочим към Тайпе, ще посетим скалите "Чинг-Шуй" - 21 километра скален масив със средна височина от 800 метра /най-високата точка е 2408 метра/. Това е най-високият скален масив по крайбрежието на Тайван. Гледките към Тихия океан тук са особено впечатляващи.

Нощувка в хотел Taipei City 4* /www.taipei-hotel.tw/.

Ден 8 ТАЙПЕ

Закуска.

Днес ще посетим геопарк "Йелиу" - едно от най-известните природни чудеса в света. Намира се на около 90 минути от Тайпе. Зашеметяващият геоложки пейзаж е формиран в резултат на продължилото милиони години действие на вълните, вятъра и тектонските движения на земната кора. Най-известната скала е наречена "Главата на кралицата". Тя е толкова популярна, че пред нея има огромни опашки от желаещи да се снимат с нея. Други известни скали тук са така наречените "Свещници". Според някои учени, пейзажът в този геопарк прилича на повърхността на Луната. След това ще посетим известната улица "ДжиуФен", която предлага на своите посетители множество кулинарни изкушения, стилни кафенета и магазинчета за сувенири. Улицата предлага и зашеметяваща гледка към океана.

Обяд.

В края на деня е време за пускане на т. нар. "Летящи фенери". За тяхна родина се счита Китай, където били използвани за сигнализация още през III век. Наричани са с много имена в различните части на света, но независимо от имената им, тези фенери красят небето по цял свят без значение от причината за тяхното пускане в небето. В Тайван върху тези фенери всеки изписва своето желание, което иска да се сбъдне.

Нощувка в хотел Taipei City 4* /www.taipei-hotel.tw/.

Ден 9 ТАЙПЕ - ИСТАНБУЛ

Закуска.

Предстои посещение на мемориала на Чан Кайши - най-важната историческа забележителност на Тайван. Всяка година той привлича огромен брой посетители. Разположен е в центъра на столицата. Построен през 1980г. като част от национален парк, в чест на бившия президент на Република Китай. Чан Кайши е най-дълго управлявалият държавник в света /управлявал Република Китай от 1928 до 1975 година/. Мемориалът е с обща площ от 250 000 кв. метра. Самата сграда се издига на 76 метра височина и представлява осмоъгълник, покрит с блестящ бял мрамор. След това ще посетим храма "Лонгшан" - най-известният храм в Тайван. Построен през далечната 1738г. и разположен в старата част на Тайпе, тази внушителна сграда е издържала множество природни бедствия и войни. След създаването на този храм, жителите на Тайпе многократно са го реновирали и днес той е повод за гордост на местните. Преди да се отправим към летището, ще посетим и най-високата сграда в Тайпе - небостъргачът "Тайпе 101". Височината му е 508 метра и е първият в света небостъргач минал височината от половин километър. Дизайнът е подчинен на традиционната Китайска архитектура. Основава се на символиката на цифрата осем - щастливото число в Китайската култура. В основата на кулата се намира "Taipei 101 Mall". Тук ще посетим Обсерваторията на 89-тия етаж, от където се разкрива смайваща гледка към Тайпе.

Трансфер до летището в Тайпе и полет за Истанбул в 21:50ч. с АК Turkish Airlines.

Ден 10 ИСТАНБУЛ - СОФИЯ

Кацане в Истанбул в 05:10ч. Полет за София в 07:50ч. Кацане в София в 09:05ч.

Допълнителна информация:

 •          Климатът в Тайван е много приятен - дълго лято и много топла зима. Средната температура през лятото е около 28 градуса, а през зимата - около 18.
 •          Над 93% от населението на Тайван са последователи на будизъм, конфуцианство или даоизъм, а около 4,5% са християни.
 •          Местната валута е Нов Тайландски долар, като 1 Щатски долар се равнява на около 30 Тайландски долара. Най-добре е да носите Щатски долари, които да обмените за местна валута на място.

 

Необходими документи

 •          Задграничен паспорт с валидност минимум шест месеца след крайната дата на пътуването.
 •          Непридружени лица под 18г. представят на граница нотариално заверена декларация от родителя/родителите си за правото да пътуват в чужбина.

 

Забележки

 •          За Тайван не се изисква виза за граждани на Европейския съюз.
 •          Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.
 •          При записване се внася 30% депозит. Пълно плащане се прави до 30 дни преди отпътуване.
 •          Офертата важи при минимум 14 записани туристи.
 •          Цената е калкулирана при курс на Щатски долар 1 USD = 1.83 лв. При увеличение на този курс с повече от 3%, туроператорът си запазва правото да преизчисли посочените цени по курс към момента на крайното плащане.
 •          Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни преди заминаване.

Цени

Дата на тръгване

човек в двойна стая

единична стая

18.10.2017

3879.00 лв. 

4722.00 лв. 


10% отстъпка за резервации направени до 31.05.2017г.! 

 

Цената включва:

 •          Двупосочен билет София - Истанбул - Тайпе с АК Turkish Airlines;
 •          Летищни такси;
 •          Всички наземни трансфери по програмата;
 •          Водач - преводач от България;
 •          Англоговорящ екскурзовод на място;
 •          Входни такси за посетените по програмата обекти;
 •          Настаняване в следните хотели:

-          3 нощувки в Taipei City 4* в Тайпе;

-          1 нощувка в Lealea Garden 4* в Сън Мун Лейк;

-          1 нощувка в Howard Plaza 5* в Гаосюн;

-          1 нощувка в Chihpen Century 5* в Тайтун;

-          1 нощувка в Liiko Taroko 4* в Национален парк "Тароко";

 •          7 закуски, 4 обяда и 2 вечери;
 •          Мед. застраховка с покритие 10 000 Евро.

 

Цената не включва:

 •          Допълнителни екскурзии;
 •          Напитки;
 •          Бакшиши;
 •          Лични разходи.