Китай - ПЪТЕШЕСТВИЕ ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ

Продължителност: 14 дни

Валидна от: 2017-04-19

Валидна до: 2017-05-02

Държава: Китай

Дестинация:

Транспорт:Самолет

Цена: 2265€

Резервирай

КИТАЙ И ХОНГ КОНГ


Пекин – Сиян - Лоян - Шанхай Хонг Конг - Макао

19.04 – 02.05.2017г.

14 дни / 11 нощувки

2265 евро/ 4430лева

Неслучайно Китай от местен език  се превежда като “Страната в центъра на света”. Без съмнение и в наши дни преводът обрисува съвсем точно най - многолюдната държава в света, с една от най-древните цивилизации и водеща световна икономическа сила. Каним ви да се потопите в тайните на тази уникална държава, която съчетава в себе си хилядолетна история, грандиозни архитектурни творения от стари времена (като Великата Китайска стена, Теракотената армия), световни изобретения на човешкия гений (като барута, компаса и лунния календар), древни религии и медицина, грандиозни ултрамодерни сгради и нечуван технотронен бум.

 

 

ПРОГРАМА

 

 

1 ден /19.04.2017/СОФИЯ

Полет от София с Турски авиолинии в 21.4. Кацане в Истанбул в 23.05ч.

 

2 ден 20.04.2017/ ПЕКИН / Вечеря

Полет от Истанбул в 01.55 и кацане в Пекин в 15.55ч. Посрещане от представител на фирмата партньор. Трансфер и настаняване в хотел Beijing Plaza Hotel 4* или подобен.Кратка разходка по “Wangfujing street”, основната търговска улица на Пекин с много бутици и ресторанти, след което вечеря и нощувка.

 

3 ден21.04.2017/ПЕКИН / Закуска и вечеря

Закуска.

Туристическа обиколка на Пекин – град с над три хилядолетна история и административен център на Китай повече от 850 години. Екскурзията включва посещение на най-големия открит площад в света - Тян ан Мън(Площада на небесното спокойствие), като на него една от важните забележителности е прочутият мавзолей на видния китайски политик Мао Дзъдун.

Пешеходната разходка продължава с посещение на Забранения град,известен още като Зимния Императорски дворец Гугун, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чин са управлявали страната. Със своите 980 сгради и 9999 стаи дворецът е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Част от днешната обиколка е и посещението на Летния дворец - един от най-впечатляващите и големи дворци в света, с най-големия и най-добре поддържан парк в Китай, известен със своите градини и езера.Отпътуване към Happy Valley Park, свободно време около 2 часа или възможност за посещение на шоу спектакъл «Династията на Златната Маска». Вечеря и нощувка.

Допълнителна екскурзия: Преди вечеря възможност за посещение на грандиозния шоу спектакъл «Династията на Златната Маска» - зашеметяваща комбинация от вода, светлина, музика и танци. – ( 40 евро/78 лева).

 

4 ден22.04.2017/ ПЕКИН / Закуска и вечеря

Закуска.

Днешният ден е посветен на Великата китайска стена (ЮНЕСКО) - едно от чудесата на света и символ на Китай. Подобно на опашка на гигантски дракон с височина от 8 метра, тя се извива през планини, долини и гори в продължение на повече от 9000 км. Това уникално архитектурно творение, което ясно се вижда и от Космоса, безусловно свидетелства за величието на древен Китай. Великата Китайска стена е символът на Китай и мъдростта на китайския народ. Направо е невероятно как китайците са успяли да построят такава велика архитектура с обикновени и прости инструменти в древноста. 

Следва посещение на Нефритената фабрика и спирка за кратка фотопауза в Пекинския олимпийски парк, където може да се види отвън Националния стадион „Птиче гнездо“ (във формата на птиче гнездо) и Националния плувен център „Воден куб“, където са се провели олимпийските игри през 2008 г. Вечеря и нощувка.

 

5 ден 23.04.2017/ ПЕКИН – СИЯН / Закуска и вечеря             

Закуска, напускане на хотела.

Трансфер до жп гарата и отпътуване със високоскоростен влак за Сиан в 09:43ч. Пристигане в Сиян в 15:30ч.

Разглеждане на добре запазените стари градски стени (ЮНЕСКО) и посещение на Голямата пагода на Великата Гъска - хранилище на ценни будистки ръкописи. Настаняване в хотел Xian Skytel Hotel 4*или подобен.Вечеря и нощувка.

 

6 ден 24.04.2017/ СИЯН/ Закуска и вечеря

Закуска.

Обиколката започва с посещение на едно от Новите чудеса на света - гробницата с теракотената армия (ЮНЕСКО). Изграждането на уникалната армия от над 7000 фигури, подредени за поход, започва през 246 г. и е продължило 36 години. Това уникално творение на човешката мисъл е останало скрито под земята в продължение на векове, когато случайно е било открито от местни фермери през 1974 г. Посещение на магазин за изделия изработени от лак, след което свободно време за разходка из стария град.

Вечеря и нощувка.  

 

7 ден 25.04.2017/ СИЯН – ЛОЯН / Закуска и вечеря

Закуска.

Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Лоян в 10:20ч. Пристигане в Лоян в 11:52ч.

Посещение с разглеждане на уникалния будистки манастирски комплекс – пещерите Лонгмън (ЮНЕСКО) известни още като вратата на дракона.1400-те пещери се намират на 12 км. южно от съвременен Лоян и съхраняват 100 хиляди будистки статуи, с размери от 25 мм. до 17 м. височина и около 2500 стели и надписи, поради което носят още името "Гората на Древните Колони". Настаняване в хотел Luoyang Days Hotel 3*или подобен. Вечеря и нощувка.

 

 

8 ден 26.04.2017/ ЛОЯН – ШАО ЛИН – ШАНХАЙ / Закуска и вечеря

Закуска.

Ранна закуска, след което отпътуване с автобус към манастира Шао Лин, който от древни времена е център на бойни изкуства и школата по Дзен будизъм. Посещение на централния будистки храм и присъствие на кунг-фу демонстрация. Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак до Шанхай в 16:33ч. Пристигане в Шанхай в 21:26ч.Настаняване в хотел Shanghai Days Hotel 4*или подобен. Вечеря и нощувка.

 

9 ден 27.04.2017/ ШАНХАЙ/ Закуска и вечеря

Закуска.

Целодневна екскурзия на Шанхай – финансовата столица на Китай. Наричан още “Париж на Изтока” или “китайският Чикаго”, градът е дом на ултрамодерна съвременна архитектура, култура, изискани ресторанти и луксозни магазини.

Започваме обиколката си с посещение наХрама на Нефритения Буда. Името му идва от двата бижутени бели нефритени Буда. Издълбани от цяло парче бял нефрит седящите статуи от нефрит на Буда са полупрозрачни с тържествен израз, показвайки отличните умения и извънредното изкуството на китайския народ. Градините Yuyuan - има много живописни дворове декорирани с барокови алпинеуми, басейни, и растения, които всички са свързани с коридори и проходи.

Фабрика за перли – запознаване и получаване на знания за пресните перли.

Телевизионна кула – символа на Шанхай, известната кула е открита през 1994г и е висока 468 метра.

Пазаруване по булевард Nanjing Road  – започва от изкуствения кей (the Bund) в центъра на Шанхай и продължава в западна посока. По средата му се на мира Народния площад. Известен със своята оживеност и модернизация, Nanjing Road печели репутацията си на "Първия търговски булевард в Китай", което е най-доброто място за пазаруване, също както са Пето авеню в Ню Йорк и Шанз-Елизе в Париж. Тук могат да бъдат намерени някои от традиционните за Шанхай храна и занаяти. Разходката по този булевард завършва на кея (the Bund) - известен крайбрежен квартал и най-известната забележителност на града. Думата „Bund“ е от англо-индийски произход и означава насип на първа линия. Това е също и най-популярното място за да се насладите на вечерната гледката на града.

Допълнителна екскурзия:Акробатично шоу - ще се насладите на едни от най-добрите акробати в света. (40 евро/78лева). Вечеря и нощувка.

 

10 ден 28.04.2017/ ШАНХАЙ - ЖУЖИЯОЖИЯО / Закуска и вечеря

Закуска.

Полудневна екскурзия до Zhujiajiao. Града който наричат също Венеция на изтока, заради многото канали, разделящи града.

Разположен в покрайнините на Шанхай, Zhujiajiao е очарователен град с много старинни и живописни сгради, разположени от двете страни на каналите. Града е основан преди почти 1700 години и става преуспяващ с производството си на платове и ориз. Все още има стари сгради - складове за ориз, които ни връщат назад във времето.Следобед завръщане в хотела. Вечеря и нощувка.

Допълнителна екскурзия: Вечерна разходка с корабче по р. Хуан Пу (30 евро/59 лева).

 

11 ден 29.04.2017/ ШАНХАЙ – ХОНГ КОНГ / Закуска и вечеря

Закуска.

Трансфер до летището и полет до удивителния Хонг Конг разположен на повече от 200 острова.

Панорамната обиколка на града заппочва с посещение на връх Виктория, откъдето се открива невероятна панорама към околните острови, древното рибарско селище Абърдийн с безбройните джонки, яхти и плаващи ресторанти.Посещение на фабрика за скъпоценни камъни и свободно време за пазар. Настаняване в хотел Hong Kong Regal Riverside Hotel 4*или подобен. Вечеря и нощувка.

 

12 ден 30.04.2017/ ХОНГ КОНГ – МАКАО / Закуска и вечеря

Закуска.

Свободно време, по желание екскурзия до остров Макао(120евро/235лв). Отпътуване рано сутринта от хотела за целодневна екскурзия с ферибот до Макао. Градът Макао, се намира на по-малко от час с ферибот от Хонг Конг. В този град в пълна хармония се съчетават източните и западните култури. Отличната кухня, колониалната атмосфера на португалското пристанище, правят този град уникален. В допълнение са и многобройните казина, които превръщат града в „Лас Вегас на Китай”.

Туристическата програма с местен екскурзовод включва разходка из историческата част, в която се намира най – старата европейска сграда на територията на Китай (UNESCO), руините на църквата Св. Павел с внушителната фасада от XVI в., статуята на Богинята на Милосърдието, кулата Макао, 11-та по височина в света, храма А-ма (UNESCO), изящен параклис от 1488 г. и посветен на богинята на мореплавателите и рибарите, площад Серадо, заобиколен с исторически сгради (UNESCO). Ферибот до Хонг Конг. Вечеря и нощувка.


13 ден 01.05.2017/ ХОНГ КОНГ - ИСТАНБУЛ

Закуска.

Свободно време за разходки из острова. В 12:00ч отпътуване от хотела и разглеждане на храма „ Wong Tai Sin” и женския пазар. Около 18:00ч трансфер до летището за полет с Турски авиолинии в 22:45ч.

 

14 ден 02.05.2017/ ИСТАНБУЛ – СОФИЯ

Кацане в Истанбул в 04:55ч. Полет за София в 07:50ч и кацане на летището в София в 09:05ч.

 

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 13160163550000008 на ЗАД „Алианц”

 

ЦЕНИ ПО ПРОГРАМАТА

 

Дата

На човек в двойна стая

Единична стая

Трети възрастен на допълнително легло

19.04.2017

2265  Евро /  4430 Лева

   2585 Евро / 5056 Лева

2265 Евро / 4430 Лева

 

 

 

 

Цената включва:

 •          самолетен билет с Турски авиолинии София - Истанбул -Пекин; Хонг Конг – Истанбул София с летищни такси 
 •          самолетен билет Шанхай – Хонг Конг
 •          11 нощувки със закуски  в подбрани хотели 4* - 3 н.в Пекин ( Beijing Plaza или подобен ),2 н. в Сиян ( Xian Skytel Hotel или подобен ),1н. в Лоян ( Luoyang Peony Hotel или подобен),3 н. в Шанхай ( Shanghai Days Hotel или подобен ) и 2 н. в Хонк Конг ( Hong Kong regal Riverside Hotel Или подобен )
 •         Вечери по маршрута в местни ресторанти с включена чаша безалкохолна напитка или бира
 •          Трансфер Пекин – Сиян с влак стрела
 •          Трансфер Сиян – Лоян с влак стрела
 •          Трансфер Лоян – Шанхай с влак стрела
 •          Климатизиран транспорт
 •          Входни такси за музеите и обектите по програмата
 •          Екскурзоводско обслужване с превод на български език по време на програмата
 •          Всички трансфери, упоменати в програмата
 •          Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек
 •          Водач който ще придружава групата през цялото време

 

 

Цената не включва:

 •          бакшиши за екскурзоводите, хотелите и ресторантите – 30 евро / 60 лв, заплащат се предварително в България.
 •          билет за спектакъла «Династията на Златната Маска» в Пекин с включен трансфер – 40 евро/78 лв на човек (при минумум 10 записани туриста).
 •          разходка с корабче по р. Хуан Пу в Шанхай  – 30 евро/59 лв на човек (при минумум 10 записани туриста).
 •          посещене на акробатично шоу в Шанхай – 40 евро/78 лв на човек (при минумум 10 записани туриста).
 •          Целодневна екскурзия до о-в Макао – 120 евро/235 лв.
 •          лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.), неупоменати в програмата услуги.
 •          такса за издаване на групова туристическа виза за еднократно влизане в страната – 60 USDна човек (около 108 лв.в зависимост от курса на долара).
 •          По желание застраховка “Отмяна на пътуването” – около 3 % от пакетната цена. Застраховката се сключва в деня на записването. За повече информация моля запитайте в офисите ни.

 

Полетно разписание:

19.04TK 1030 София 21:40 – Истанбул 23:05

20.04TK  020 Истанбул 01:55 – Пекин 15:55

01.05TK  071 Хонг Конг 22:45 – Истанбул 04:55 – на следващия ден

02.05TK 1027 Истанбул 07:50 – София 09:05

 

 

Допълнителна информация:

 •          цените са изготвени при следните валутни курсове: 1 USD= 1,80 лв.; като при увеличение или намаление на курса в размер на 5%  фирмата си запазва правото да преизчисли посочените цени до 21 дни преди пътуването
 •          Офертата важи при минимум 15 туристи.

 

 

Необходими документи за издаване на туристическа виза за Китай

o   международен паспорт и копие на паспорта от страницата със снимката, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане

o   такса за издаване на туристическа виза за еднократно влизане в страната – 60 USDна човек

Ваксини - няма медицински изисквания за имунизации

 

Начин на плащане:

При резервация се внася депозит в размер на 900 евро или 1760 лв; доплащане 40 дни преди пътуването.


Срокове за анулации и неустойки:

 •          До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка
 •          От 59 работни дни до 40 дни – 900 евро или 1760 лв
 •          От 40 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването

 

Забележка:  При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата на екскурзията в Китай и Хонг Конг може да претърпи промяна в реда на провеждане!