Стара Загора, ул. Княз Борис 114, +359 882 889 222, office@condorholiday.bg
Начало   / Оферти / ИЗРАЕЛ И ЙОРДАНИЯ – НОВА ГОДИНА

ИЗРАЕЛ И ЙОРДАНИЯ – НОВА ГОДИНА

ИЗРАЕЛ И ЙОРДАНИЯ – НОВА ГОДИНА
Цена от 2068.00 лв.

ИЗРАЕЛ И ЙОРДАНИЯ – НОВА ГОДИНА

 

27.12.2018 – 03.01.2019

 

8 дни / 7 нощувки / 7 закуски / 7 вечери

 

МАРШРУТ: София – Тел Авив – Хайфа – Назарет - Кана – Капернаум – Табха - Тиберия – Джераш – Аман – Бетания – Мъртво море – Небо – Мадаба – Шобак – Петра – Йерихон – Витлеем – Йерусалим – Тел Авив

 

Акценти на програмата:

ü  Хайфа (Бахайските градини)

ü  Назарет (домът на Христос)

ü  Кана Галилейска(първото Христово чудо)

ü  Джераш (перлата на гръко-римския Декаполис)

ü  Бетания (място на Кръщението Христово)

ü  Аман (столицата на Хашемитско кралство Йордания)

ü  Небо (Моисей и неговият поглед към Обетованата земя)

ü  Мадаба (приказният град на мозайките)

ü  Шобак (прочутата крепост на тамплиерите)

ü  Петра (едно от Седемте нови чудеса на света)

ü  Вади Муса (Долината на Моисей)

ü  Мъртво море (време за плаж и релакс)

ü  Витлеем (църквата Рождество Христово)

ü  Йерусалим (Божи гроб, Сион, Гетсимания, Стената на плача)

ü  Лод (църквата с гроба на св. Георги)

 

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА

 

1 ден / 27.12.2018 – София – Тел Авив – региона на Хайфа

Отпътуване от летище София 16.00 ч с АК Bulgaria Air. Пристигане на летище Бен Гурион в 18.30ч. Трансфер и настаняване в хотел в региона на Хайфа. Вечеря. Нощувка.

 

2 ден / 28.12.2018 – Хайфа – Назарет – Кана – Капернаум – Табха – Голан – Тиберия     

Закуска. Туристическа програма в Хайфа - разглеждане на красивия пристанищен град, разположен на брега на Средиземно море. Бахайските градини (отвън) и залива на Хайфа. Следва град Назарет, където Архангел Гавраил съобщава на Дева Мария, че ще роди Син Господен, и където е преминала голяма част от живота на Светото семейство. Разглеждане на църквата при извора на Благовещението; храмът на Благовещението (изграден върху руините на стара византийска църква и дома на Светото семейство.  Посещение на Кана Галилейска – мястото на първото Христово чудо, превръщане на водата във винo. Отпътуване за района на Галилейското езеро. Туристическа програма: Капернаум - този древен град се споменава в Новия Завет като център на Христовата дейност в Галилея, разглеждане на останките от древната синагога и руините на къщата на Св. ап. Петър; Табха – мястото на "Чудото с умножаването на рибите и хляба"; изглед към Голанските възвищения. Настаняване в хотел в Тиберия. Вечеря. Нощувка в Тиберия.

 

3 ден / 29.12.2018 – Тиберия – Небо – Мадаба – Петра     

Закуска. Преминаване от Израел в Йордания през граничния пункт Шейх Хюсеин. Заминаване за планината Небо, откъдето се открива прекрасна гледка към Израел и част от долината на река Йордан. В ясен ден могат да се видят очертанията на Йерусалим и Йерихон. Според Библията това е мястото, на което Мойсей се изкачва, за да види за първи път с очите си Обетованата земя. Пак според Светото Писание, Мойсей е погребан там. На върха са открити останки от църква и манастир. Църквата е от средата на IV век и е изградена в памет на мястото, където умира Мойсей. В нея са запазени красиви мозайки. Посещение на град Мадаба - известен с многото християнски църкви. Емблематична обаче е гръцката православна църква “Свети Георги”, известна със своята уникална подова мозайка, представяща подробна цветна карта на Светите земи от византийската епоха. Днес в Мадаба има Институт за мозаечно изкуство и десетки работилници, занимаващи се с този занаят. Отпътуване за Петра. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка в Петра.

 

4 ден / 30.12.2018 – Петра – Шобак – Аман 

Закуска. Организирана обиколка на Петра, столицата на Набатейците. През 2007 година е избран като едно от Седемте нови чудеса на света.  Разположен е в естествено укрепената планинска долина Вади Муса ("Долината на Мойсей"). Първите известни обитатели са едомците, които са живеели тук около 1000 г.пр.н.е. Според Библията те били потомци на Исав, а препратките в Сещеното Писание за място наречено Села („скалиста местност“ на еврейски) почти сигурно се отнасят за Петра ("камък" на гръцки). Розово-червеникавият град Петра някога процъфтявал като важен пункт от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати. Време за разглеждане на Каснех ал-Фарун (Съкровищницата), многобройните скални гробници, амфитеатърът, триумфалната арка, кардото с колонадите. Отпътуване за Аман. По пътя кратка спирка за панорамни снимки към замъка на кръстоносците Монреал (лат. mont regalis, „Кралски хълм“, познат още като Шобак) – построен от тамплиерите през 1116 г. по заповед на Йерусалимския крал Балдуин I за охрана на поклонническите маршрути и кервани. Пристигане в столицата на Хашемитското кралство Йордания. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка в Аман.

 

5 ден / 31.12.2018 – Аман – Джеращ – Бетания(река Йордан) – Аман    

Закуска. Отпътуване за най-добре запазеният римски град в Близкия Изток и архитектурен шедьовър Джераш (древният Гераса), основан от войниците на Александър Македонски през ІV в. пр.н.е., по-късно част от процъфтяващите и космополитни градове на Гръко-римския Декаполис. Разглеждане на триумфалната арка на император Адриан, Форумът с овална форма, Хиподрумът, кардото, агората, нимфеумът, храмът на Артемида (покровителка на Джераш), други антични храмове, Южният театър, и много църкви от ранното Средновековие. Посещение на Бетания – мястото, където Йоан Кръстител кръщава Иисус Христос в река Йордан. Завръщане в Аман. Свободно време. Вечеря. Новогодишно парти в хотела. Нощувка в Аман.

 

6 ден / 01.01.2019 – Аман – Йерихон – Мъртво море – Витлеем 

Закуска. Преминаване от Йордания в Израел през граничния пункт Аленби. Посещение на Йерихон – най-ниско разположеният град под морското равнище и едно от най-древните селища в света. Панорамна гледка към - Манастира на изкушенията, разположен в скалите, където Иисус Христос е постил и се е молил четиридесет дена и четиридесет нощи. Заминаване за Мъртво море. Време за плаж. Отпътуване за Витлеем. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка във Витлеем.

 

7 ден / 02.01.2018 – Витлеем – Йерусалим – Витлеем

Закуска. Посещение на рожденото място на Господ Иисус Христос във Витлеем, и построената в чест на това събитие базилика „Рождество Христово“ – най-голямата забележителност на града. Във Витлеем е роден Давид – Вторият цар на Израел, поради което в Библията градът е наричан често „Градът на Давид“. Според библейско пророчество Месията е трябвало да бъде потомък на Давид и да се роди в неговия град. Туристическа програма в Йерусалим: пешеходна обиколка на Стария град: Гетсиманската градина – традиционно почитана като мястото, където Иисус Христос се моли в нощта на залавянето му. Днес за това събитие напомнят базилика, посветена на страданията Христови, и осем стари маслинови дървета, чиято възраст е над 2000 години. Продължаване към Виа Долороса (от лат. „Пътят на болката“) – това e улицата, по която в древен Йерусалим е минал с кръста Иисус Христос към мястото на разпятието – Голгота. Следва храмовият комплекс Божи гроб – най-святото място за Християнския свят, където е разпнат, погребан и възкръснал Христос. Посещение на Стената на плача – единствената структура, останала от Йерусалимския (Соломоновия) храм. Название идва от това, че евреите често отиват там, за да тъжат за гибелта на храма. След поклонението програмата продължава с хълмът Сион (Давидовият град), където се намират гробът на цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Вечеря. Нощувка във Витлеем.

 

 

8 ден / 03.01.2018 – Витлеем – Новия Йерусалим – Лод – Тел Авив/Яфо – София

Закуска. Панорамна обиколка на Новия град на Йерусалим (панорамна обиколка с автобус): Парламента на държавата Израел (Кнесет), Министерствата на Израел, Музея на Израел. Посещение на църквата с гроба на Свети Георги в Лод (древният град Лида Палестинска). Панорамна обиколка на Тел Авив. Туристическа програма в Яфо, един от най-старите градове в Близкия изток, намиращ се на възвишени, от където се открива неоценима гледка към брега на Тел Авив и неговите плажове. Разходка в района старото пристанище. Трансфер до летище „Бен Гурион“. Полет за България в 19:30 ч. Пристигане на летище София около 22:20 ч.

 

 

Дати на пътуване и цени:

Дати на пътуване

Възрастен в двойна стая

Трети възрастен в двойна стая

Дете 2-10.99 год. с двама възрастни в двойна стая

Единична стая

27.12.18 - 03.01.19

2068 лв.

2068 лв.

1988 лв.

2500 лв.

 

Хотели по програмата:

Местонахождение

Хотел

Брой нощи

Регион на Хайфа

Eden Inn 3* http://tooly.co.il/?lang=en   или подобен

1

Тиберия

Astoria 3* http://www.astoria.co.il/en/  или подобен

1

Петра

Alanbat 3* http://www.alanbat.com/ или подобен

1

Аман

AlFanar Palace 3* http://www.alfanarpalacehotel.com/  или подобен

2

Витлеем

Paradise 3* http://www.paradisebethlehem.com/или подобен

2

 

Полетно разписание:

FB 571

София

16:30

Тел Авив

18:30

FB 572

Тел Авив

19:30

София

22:20

 

Условия за резервация:

Начин на плащане: депозит – 650 лв., копие от валиден международен паспорт, доплащане – до 30 дни преди датата на отпътуване.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 25 туристи.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.

Необходими документи: задграничен паспорт

-   

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

  • До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка
  • От 59 работни дни до 30 дни – размера на депозита ( 650лв )
  • От 29 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването

 

  В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

  ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни и вътрешни полети и не по-късно от 26.11.2018г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите;

  Информация относно здравните изисквания:  няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Израел

  Пътуване на лица с ограничена подвижност:  Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

 

Застраховка „Отмяна от пътуване“: фирмата  предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

                                                              

 

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 1892113150000644335  на ЗАД „Армеец”.

Обща информация за офертата

Дестинации:

Азия-Израел-Обиколна

Азия-Йордания-Петра

Дати и Цени:

от 27.12.2018- до 03.01.2019- цена от 2068.00

Цената включва

самолетен билет София – Тел Авив – София  с редовен полет на авиокомпания България ер с включен багаж;

летищни такси (253 лв. към 10.07.2018 г.);

1 нощувка със закуска и вечеря в региона на Хайфа, хотел 3*;

1 нощувка със закуска и вечеря в Тиберия, хотел 3*;

1 нощувка със закуска и вечеря в Петра, хотел 3*;

2 нощувки със закуска и вечеря в Аман, хотел 3*;

2 нощувки със закуска и вечеря във Витлеем, хотел 3*;

екскурзовод на български език в Израел и на български/руски език в Йордания

луксозен автобус с безплатен WI-FI в Израел;

саунд система със слушалки по време на туровете;

всички трансфери по програмата;

гранични такси

всички екскурзии по програмата;

входни такси за обектите по програмата;

Сертфикат за хаджийство;

водач, придружаващ групата по време на целия престой;

медицинска застраховка асистънс ЗАД "АРМЕЕЦ" АД, с покритие 10 000 евро.

Цената не включва

Новогодишно парти – очаквайте информация и цени

бакшиши – 5 щатски долара на турист на ден (заплащат се на място, съответно Израел и Йордания);

допълнителни мероприятия и екскурзии (по желание, заплащат се в Израел):

*нощен Йерусалим – 25 евро

*разходка с лодка по Галилейското езеро – 10 евро

*обяд в рибен ресторант на Галилейско езеро – 20 евро

лични разходи.

Абонирайте се за нашия бюлетин

Дайте ни вашето име и e-mail за да ви изпращаме актуалните ни предложения.
Възползвайте се първи да разберете за най-добрите цени и условия за Вашето пътуване

Меню