Австрия - Австрийските Алпи на полупансион

Продължителност: 8 дни

Валидна от: 2017-06-24

Валидна до: 2017-08-26

Държава: Австрия

Дестинация: Залцбург

Транспорт:Автобус

Цена: 409€

Резервирай

Програмата е осемдневна и включва 2 нощувки със закуски и вечери в хотел 3 звезди в Загреб, 5 нощувки със закуски и вечери в гастхоф или хотел 2 или 3 звезди в околностите на Залцбург и разглеждане с екскурзовод забележителностите на Любляна, Залцбург и Загреб, факултативни екскурзии до Инсбрук, Цел ам Зее и Капрун, езерото Химзее и двореца Херенхимзее.

 

ПРОГРАМА

 

ПЪРВИ ДЕН

04:00 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер Пловдив – София за тези, които желаят/ 07:00 ч. – отпътуване от София от Централна автогара София - сектор „Паркинг”. Качването в автобуса започва в 06:30 ч. Отпътуване по маршрут София – Белград – Загреб. Пристигане в хотела в района на Загреб. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

ВТОРИ ДЕН

Закуска. 08:00 ч. - отпътуване за Любляна. 11:00 ч. – пристигане, разглеждане на Любляна с екскурзовод. 13:00 ч. – отпътуване за района на Залцбург. Вечерта – пристигане в хотела в околностите на Залцбург. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

 

ТРЕТИ ДЕН

Закуска. Разглеждане на Залцбург: улица “Гетрайдегасе” с родната къща на Моцарт, църквата “Св. Петър”, площадите „Капителплац”, „Домплац”, “Резиденцплац” и “Моцартплац”, градините на замъка „Мирабел“. Свободно време. Възможност за посещение на замъка „Хьоензалцбург“ - най-добре запазената средновековна крепост в Европа (билетът за фуникуляра и входа за крепостта не са включени в цената на екскурзията). Свободен следобед. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

ЧЕТВЪРТИ ДЕН

Закуска. Свободен ден или туристическа програма по желание – целодневна екскурзия до Инсбрук – доплащане 39 лв. за възрастни и 32 лв. за деца под 18 г., входни такси не са включени в тази цена; екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека и се заявява и заплаща в България, а не на място. Програмата включва pазглеждане на забележителностите на Инсбрук – стария град – „Мариятерезиен щрасе”, колоната на Св. Ана, градската кула или Щаттурм, т.нар. къща „Златния покрив”, Хелбингхаус, Катедралата „Св. Якоб”, двореца „Хофбург“ (отвън), църквата "Хофкирхе" с мавзолея на император Максимилиян (отвън). Свободно време. Завръщане в хотела в околности на Залцбург. Вечеря. Нощувка.

 

ПЕТИ ДЕН

Закуска. Свободен ден или туристическа програма по желание – целодневна екскурзия за разглеждане на Капрун и Цел Ам Зее – доплащане 39 лв. за възрастни и 32 лв. за деца под 18 г., входни такси не са включени в тази цена; екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека и се заявява и заплаща в България, а не на място. Капрун и Цел Ам Зее са прекрасни градчета, разположени в Алпите, на около 100 км от Залцбург. Капрун е китно градче с 3000 жители, с алпийски къщи, с дървени балкони, обсипани с цветя. По време на разходката из Капрун се виждат кметството, енорийската църква, фонтанът, средновековният замък, една от забележителностите на района. Цел Ам Зее, административен център на едноименната област е разположен на брега на езерото Цел. Възхитителният град  е запазил уханието на старото време. Още от XIX век Цел Ам Зее става любим курорт на австрийската и европейската аристокрация, включително и на австрийското императорско семейство и най-вече на императрица Сиси. Разглеждане на кметството, градската кула, църквата „Св. Иполит“. Разходка по крайбрежната алея, откъдето с поглед се обхваща цялото езеро и се откриват очарователни гледки, вдъхващи спокойствие и възхита. Свободно време. Възможност за обиколка на езерото с корабче (цената на билета за корабчето не е включена в цената на екскурзията и се заплаща на място). Завръщане в хотела в околностите на Залцбург. Вечеря. Нощувка.

 

ШЕСТИ ДЕН

Закуска. Свободен ден или туристическа програма по желание – екскурзия до eзерото Химзеe (най-голямото езеро в Бавария) и посещение на двореца "Херенхимзеe", копие на двореца "Версай", построен от Лудвиг ІІ Баварски на острова Херенинзел – доплащане 65 лв. за възрастни и 55 лв. за деца под 18 г.; екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека и се заявява и заплаща в България, а не на място. Цената включва транспорт с автобус, екскурзоводска беседа на български в автобуса, билет за корабче по Химзее до остров Херенинзел и входна такса за двореца „Херенхимзее“. Следобед - завръщане в хотела в околностите на Залцбург. Вечеря. Нощувка.

 

СЕДМИ ДЕН

Закуска. Отпътуване за Загреб. Пристигане - следобед. Разглеждане  на забележителностите на града с екскурзовод: старата част - квартала „Градец“, пл.„Бан Йелачич”, пл. „Св. Марко", Катедралата. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

ОСМИ ДЕН

Закуска. Отпътуване по маршрут Загреб – Белград – София. Вечерта - пристигане в София на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до Пловдив.

5 нощувки със закуски и вечери (тристепенно меню без напитки) в околностите на Залцбург, в хотел или гастхоф 2 или 3 звезди;

2 нощувки със закуски и вечери (тристепенно меню без напитки) в Загреб, в хотел 3 звезди периферно разположен;

ДАТИ И ЦЕНИ:

24.06.2017 - 01.07.2017 799 лв.

19.08.2017 - 26.08.2017 799 лв.

 

Категория

Настаняване в хотели 2* или 3*

цена на възрастен в двойна/тройна стая

799 лв.

цена на човек в индивидуална стая

1054 лв.

цена на деца и младежи до 18 г. в стая с 2 възрастни

719 лв.

цена на деца и младежи до 18 г. в стая с 1 възрастен

749 лв.

 

Допълнителна седалка 318 лв.

Доплащане, в случай че желаете седалката до Вас в автобуса да остане свободна.

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

 •          Транспорт с луксозен автобус;
 •          5 нощувки със закуски и вечери в околностите на Залцбург;
 •          2 нощувки със закуски и вечери в Загреб, в периферно разположен хотел;
 •          Обиколка на Любляна с екскурзовод;
 •          Обиколка на Залцбург с екскурзовод;
 •          Обиколка на Загреб с екскурзовод;
 •          Водач – придружител от туроператора.

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

 •          Обеди;
 •          Обявените специално, че са с доплащане, екскурзии;
 •          Застраховка „Медицински разноски при пътуване” (доплащане 16 лв за целия престой).
 •          разходи от личен характер

Екскурзия до Инсбрук 39 лв.

Екскурзия до Инсбрук за деца под 18 г. 32 лв.

Целодневна екскурзия Инсбрук. Екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека, входни такси не са включени в тази цена.  Програмата включва pазглеждане на забележителностите на Инсбрук – стария град –  „Мариятерезиен щрасе” ,  колоната на Св. Ана, градската кула или Щаттурм, т.нар. къща „Златния покрив”, Хелбингхаус, Катедралата „Св. Якоб”, двореца Хофбург (отвън), църквата Хофкирхе с мавзолея на император Максимилиян (отвън). Свободно време.

 

Екскурзия до Капрун и Цел Ам Зее 39 лв.

Екскурзия до Капрун и Цел Ам Зее за деца под 18 г. 32 лв.

Целодневна екскурзия за разглеждане на Капрун и Цел Ам Зее. Екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека.  Капрун и Цел Ам Зее са прикрасни тиролски градчета, разположени в Алпите, на около 100 км от Залцбург.  Капрун  е китно градче с 3000 жители, с алпийски къщи, с дървени балкони, обсипани с цветя. По време на разходката из Капрун се виждат кметството, енорийската църква, фонтанът, средновековният замък, една от забележителностите на района. Цел Ам Зее, административен център на едноименната област, разположен на брега на езерото Цел. Възхитителният град е запазил уханието на старото време. Още от XIX век Цел Ам Зее става любим курорт на австрийската и европейската аристокрация, включително и на австрийското императорско семейство и най-вече на императрица Сиси. Разглеждане на кметството, градската кула, църквата „Св. Иполит“. Разходка по крайбрежната алея, откъдето с поглед се обхваща цялото езеро и се откриват очарователнигледки, вдъхващи спокойствие и възхита. Свободно време. Възможност за обиколка на езерото с корабче (цената на билета за корабчето не е включена в цената на екскурзията и се заплаща на място).

 

Екскурзия до eзерото Кимзеe и двореца Херенкимзеe 65 лв.

Екскурзия до eзерото Кимзеe и двореца Херенкимзеe за деца под 18 г. 55 лв.

Екскурзия до eзерото Кимзеe (най-голямото езеро в Бавария) и посещение на  двореца Херенкимзеe, копие на двореца Версай , построен от Лудвиг ІІ Баварски на острова Херенинзел. Екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека.  Цената включва транспорт с автобус, екскурзоводска беседа на български в автобуса, билет за корабче по Кимзее до островчето Херенинсел и входна такса за двореца Херенкимзее.