Мароко - Mистиката на пустинята

Продължителност: 7 дни

Валидна от: 2017-09-23

Валидна до: 2017-05-30

Държава: Мароко

Дестинация: Мароко

Транспорт:Самолет

Цена: от 730€

Резервирай

МАРОКО - от мистиката на пустинята до магията на имперските градове

 

 

Дати на отпътуване:23.09 – 30.09.2017 г.

 

2 нощувки в Коста дел Сол + 5 нощувки в Мароко

Маршрут: София – Малага – Танжер – Мекнес – Фес – Ерфуд – Мерзуга – Уарзазат – Аит Бенхаду – Маракеш – Малага – София

Туристическа програма:

 

1-ви ден        София – Малага (полет 3 ч. и 45 мин.)

Излитане от летище София (Терминал 1). Кацане на летище Малага. Посрещане от представител на фирмата в Испания, трансфер и настаняване в хотел LasPalmeras4* или подобенпо крайбрежието на Коста дел Сол. Вечеря. Нощувка.

 

2-ри ден        Коста Дел Сол – Танжер – Мекнес – Фес (около 300 км)

Закуска. Ранен трансфер до най-южната точка на ЕвропаТарифа, където се намира и фарът на Тарифа, на най-тясното място на Гибралтарският проток. Отпътуване с ферибот до Танжер, или т.нар. „Врата към Африка“един от най-големите и важни икономически и транспортни центрове на Кралство Мароко. Пътуването продължава около 45 минути. Посрещане от местен екскурзовод и отпътуване за Фес. По пътя панорамна обиколка на град Мекнес, един от четирите имперски града. Панорамна обиколка на града с включена джамията Мулай Исмаил с неговите тленни останки /една от малкото джамии в Мароко, при която се допускат немюсюлмани/ и кралските конюшни. Отпътуване за Фес, най-старият от имперските градове на Мароко. Настаняване в хотел 4*. Вечеря. Нощувка.

3-ти ден     Фес – Ерфуд – Мерзуга – Ерфуд (477 км)

Закуска. Отпътуване към Ерфуд,наречен още Портата на пустинята. В древни времена, малкият град Ерфуд, намиращ се близо до границата с Алжир, е служил като добре укрепен пост на френските колониални войски в Мароко. Пристигане и настаняване в хотел 4*. Възможност за екскурзия с джипове по пътя на рали Париж - Дакар до пясъчните дюни на Мерзуга, Шеби, където ще имате възможност да яздите камили и да наблюдавате уникалния залез в пустинята – цена на човек 45 EUR. Вечеря. Нощувка.

 

 

 

 

 

4-ти ден        Ерфуд – Уарзазат (310 км)

След закуска, отпътуване за град Уарзазат, столицата на киното в Мароко. По пътя – посещение на един от най-красивите каньони, а именно Gorges du Todra, който се намира в източната част на Атласките планини. На места широчината на високите каменисти стени е само 10 метра, а отвесните гладки стени достигат до 160 метра височина от всяка страна. Програмата продължава с посещение на Долината на 1000 казби. Всяка казба представлява укрепено селище, което бива построено в близост до място, където има вода. Посещение на Долината на розите, разположена в подножието на Атласките планини. Смята се, че поклонниците, пристигнали в Мароко от Саудитска Арабия, са донесли розата и тя продължава и до днес да играе водеща роля в културата на региона. Пристигане в Уарзазат. Панорамна обиколка на Уарзазат (Варазат).Дълго време, Уарзазат е пресечна точка за африканските търговци по пътя им към северната част на Мароко и Европа. По време на френското господство градът се разраства и се превръща в административен център. Настаняване в хотел 4*. Вечеря. Нощувка.

 

5-ти ден        Уарзазат – Маракеш (203 км)

Закуска. Посещение на най-голямото филмово студио в света – AtlasStudio. Ще имате възможността да видите, къде са снимани филмите „Мумията“, „Гладиаторът“ и още редица други световно известни филмови продукции.

Разглеждане на известния Ait Benhaddou, един от ярките примери за мароканска архитектура. Състои се от близо шест казби, а самото

село представлява един лабиринт. Отпътуване за Маракешрозовият град, третият от имперските столици. Разглеждане на градините Менара, създадени през 1130 г. по време на на управлението на Алмохад (Абдул Мумин) - първият от династията на Алмохадитите, минарето Котубия (XII в.)70 метров шедьовър на ислямската архитектура. Посещение на площад Джамал Ел Фна, забуленият в тайнственост, най-обсъждан градски площад в света, една от най-големите туристически атракции в Маракеш. Всяка вечер тук се събират дресьори на кобри и маймуни, акробати, търговци, танцьори... и целият площад оживява. Именно тогава идват и разказвачите на приказки, от които можете да научите за много невероятни пътешествия и истории. Свободно време, настаняване в хотел 4*. Вечеря. Нощувка.

 

 

Допълнителна програма: Посещение на спектакъла „Фантазия” – включва вечеря в типична берберска палатка на фона на фолклорни танци от различните части на страната, демонстрация на конна езда – 50 евро. (неизползваната вечеря в хотела, може да се замени с обяд в същия хотел в Маракеш).

 

 

 

 

6-ти ден        Маракеш - Казабланка

 Закуска. Панорамна обиколка на града с посещение на красивия дворец Баия и еврейския квартал, Медината с най-старата и автентична аптека, където се предлага известното мароканско арганово масло. Посещение на градината на Жак Мажорел (входната такса се заплаща допълнително – 7 EUR), през 20-те години на миналия век френският художник Жак Мажорел засажда палми и постепенно създава изключително богата градина с флора от петте континента. Градините са изградени в типичен мавритански стил. След смъртта на Жак Мажорел, имението запада и вдовицата на художника решава да го продаде. Вилата “Оазис” и прилежащите й градини стават собственост на Ив Сен Лоран и Пиер Берже. Те реставрират това място, което, по волята на Мажорел, остава отворено за посетители. Днес тук има над 350 вида растения – кактуси, бананови дръвчета, бамбук, палми, папрати, лотоси и водна растителност. Отпътуване за Казабланка. Настаняване в хотел 4*, Вечеря. Нощувка.

 

7-ми ден       Казабланка – Танжер – Коста дел Сол

Закуска. Отпътуване за Танжер. Качване на ферибота за Тарифа (Коста дел Сол). Пристигане в Тарифа и трансфер за Коста дел Сол. Настаняване в хотел LasPalmeras 4* или подобен. Вечеря. Нощувка.

 

8-ми ден       Коста дел Сол – Малага – София (полет 3 ч. и 45 мин.)

Закуска. Обзорна екскурзия на Малага, културен център на автономната област Андалусия. Градът е родно място на Пабло Пикасо и Антонио Бандерас. Тук ежегодно се провежда и известния кинофестивал  Málaga Film Festival или Málaga Spanish Film Festival. Трансфер до летището. Излитане за България. Пристигане на летище София.

ПОЛЕТНА ИНФОРМАЦИЯ:

Заминаване - София - Терминал 2 (SOF) >> Малага (AGP)

Събота

Полет

FB479

Заминава София - Терминал 2 (SOF) в 15:20 ч.
Пристига Малага, Испания (AGP) в 18:20 ч.

 

Връщане – Малага (AGP) >> София - Терминал 2 (SOF)

Събота

Полет

FB480

Заминава Малага- София (AGP) в 19:10 ч.
Пристига София - Терминал 2 (SOF) в 23:35 ч.

 

Забележка: Часовете на полетите се препотвърждават седмица преди пътуването!

ПАКЕТНИ ЦЕНИ  

       

Настаняване в 4* в Коста дел Сол + 4* хотели в Мароко

Дати

На човек в двойна стая

Единична стая

За допълнително  легло

23.09.2017

765 € / 1496 лв

730 € / 1428 лв – ранни записвания до 30.06

910 € / 1780 лв

875 € / 1711 лв – ранни записвания до 30.06

755 € / 1477 лв

720 € / 1408 лв – ранни записвания до 30.06

 

Цената включва:

 • Самолетен билет - редовен полет на България Ер: София – Малага – София с включени летищни такси
 • Трансфери с климатизиран автобус по програмата
 • Ферибот Тарифа – Танжер - Тарифа
 • 2 нощувки на база HB+ полупансион /закуска и вечеря/ + вода и вино за вечеря вхотелLas Palmeras 4*или подобен в Коста дел Сол
 • 5 нощувки в Мароко на база закуска и вечеря

−     1 нощувка на база закуска и вечеря във Фес в 4* хотел

−     1 нощувка на база закуска и вечеря в Ерфуд в 4* хотел

−     1 нощувка на база закуска и вечеря в Уарзазат в 4* хотел

−     1 нощувка на база закуска и вечеря в Маракеш в 4* хотел

−     1 нощувка на база закуска и вечеря в Казабланка в 4* хотел

 • Всички екскурзии в Мароко, без доплащанията за допълнителните мероприятия
 • Полудневна обиколка на Малага с български екскурзовод
 • Представител – преводач на български език по време на престоя в Коста дел Сол и Мароко
 • Медицинска застраховка за периода на пътуването с покритие 10 000 EUR
 •  

Цената не включва:

 • Обяди по време на пътуването – заплащат се на място
 • Допълнителни мероприятия, които се заплащат на място
 • Бакшиши – 10 евро за целия престой, които се заплащат на място
 • Застраховка „Отмяна на пътуване” на ЗД „Евроинс” - възстановява заплатената сума, при отказ по здравословни и други причини

 

Забележка – При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата може да претърпи промяна в реда на провеждане!

Минимален брой туристи: 30

Срок на уведомление на недостигнат брой туристи: 30 дни преди датата на отпътуване

 

Начин на плащане: депозит 300 евро или 600 лева при записване; доплащане до 20 работни дни преди датата на отпътуване!

Необходими документи:копие на международен паспорт с мин. валидност 6 месеца преди датата на екскурзията, за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от едния или двамата родители! Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации!

 

Срокове за анулации и неустойки:

До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка

От 59 работни дни до 21 дни – 300 евро / 600 лева

От 20 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването

 

 

 

Вид използван транспорт:
Самолет
Автобус

Ферибот

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 1792113150000561118 на ЗАД „Армеец”